Millal hakati teed jooma? Kus? Kuidas seda tehti? Millal joodi? Võib tunduda, et tee kohta on teada kõike, kuid ikka ja jälle tehakse avastatakse midagi uut. Siia on kogutud kõige olulisem informatsioon tee ajaloo ja teejoomise traditsioonide kohta nii läänes kui idas – võib ainult imestada, kui erinev võib see jook olla.

Ebatraditsionaalne tee kasutamine!

Tee ei ole ainult jook. Tee on veel kosmeetika, ravim, värvaine, puhastusaine ja palju muud. Muidugi, kui te teate, kuidas seda kasutada. Niisiis.

Tee parfümeerias ja kosmeetikas.

Teed, eriti rohelist teed kasutatakse aktiivselt parfümeerias ja kosmeetikas. Levinuim polüfenool EGCG reaktiveerib surevaid naharakke (kontakti korral hakkavad vanad rakud uuesti jagunema ja tootma rohkem energiat). Seetõttu kasutavad kosmeetikud teda vananemisvastaste kreemide tootmisel.

Kuidas õigesti juua teed?

Kuidas õigesti keeta teed? Küsige seda tõeliselt teemeistrilt ja ta väsitab teid ära jutuga vee keemise staadiumitest ja tee raputamisest teekannu spetsiaalsete ringliigutustega.

Need on peensused, mis muudavad lihtsa tee keetmise protsessi aega- ja vaevanõudvaks tegevuseks, aga tee maitseomaduste erinevusi ja vahet võivad tunda ainult professionaalsed degustaatorid. Muidu teejoomise nautimiseks piisab mõne lihtsa reegli järgimisest.

Tee ja tervis!

Ühiskond suhtub teesse kui tervisejooki. Ja see on õige.

Peamiselt on tee positiivne mõju tervisele tingitud tees sisalduvatest oksüdantidest. Need ained takistavad vabade radikaalide tekkimist. Vabad radikaalid on molekulid, mis tekivad organismis tavalise elutegevuse käigus ja mõjuvad negatiivselt selle arengule. Vabad radikaalid ründavad teisi molekule, vigastades rakke ja käivitades uute vabade radikaalide tekkimise ahelreaktsiooni. Sellised protsessid võivad viia pahaloomuliste kasvajate, tromboosi, insuldi, katarakti, Altzaimeri tõve reumatoilise artriidi ja muude krooniliste haiguste tekkimiseni.

Tee tootmine

Tee, mida me joome: mida teame me selle päritolu kohta?

Tihtipeale isegi tee suured asjatundjad ei oska kindlalt öelda, kust on see jumalik jook pärit. Siin on vastused kõige sagedamini esitatavatele küsimustele. 

Teepuru, mida me näeme teekannus, ei meenuta eriti teepõõsa lehti (tee on ju põõsas?). Kuidas teed töödeldakse?

Tee lehtede töötlemiseks on olemas mitu võimalust. Kõige lihtsam variant on visata rohelised tee lehed kuuma vette ja keeta neid. Kui uskuda legendi, siis näitas selle retsepti inimestele loodus ise – lehed kukkusid juhuslikult kaussi, kus keetis vett Shen Nun. Kuid peab märkima, et selline jook ei meenuta ei maitse ega aroomi poolest meile tuttavat teed.

Tänapäeva musta ja rohelise tee saamiseks kasutatav meetod loodi XIV sajandil. Rohelise tee tootmisprotsess seisneb kolmest etapist, musta tee valmistamise protsess neljast.